Ciljani vdori - main.jpg
 

Ciljani vdori in napadi na specifična podjetja

Za njih je značilno, da napadalci želijo priti do zaupnih informacij podjetja ali se finančno okoristiti.

 

Razlogi za napad

V primerjavi z izsiljevalski virusi, ki nimajo specifičnega naslovnika, je za ciljane vdore značilno, da se napadalci želijo dokopati do zaupnih informacij in podatkov vašega podjetja, se finančno okoristiti ali v drugi smeri vplivati na vaše poslovanje.

 
 
 

Pristop napadalcev

Napadalci podatke o podjetju in njihovih zaposlenih pridobijo iz javno dostopnih evidenc (Ajpes, Bizi ipd.), družbenih omrežij (LinkedIn, Facebook ipd.) ali s klasičnim raziskovanjem preko spleta.

Po pridobitvi osnovnih podatkov, in z malce kreativnosti, napadalci vdrejo vaš e-poštne sistem ali pa se pretihotapijo v omrežje celotnega podjetja. 

 

Kraja podatkov in lažni bančni računi

Njihov cilj je pridobitev zaupnih informacij s strežnikov podjetja, spremljanje elektronske komunikacije s strankami in sledenje dogajanju v podjetju na doljši rok.

V določenih primerih napadalci, po pridobitvi dovolj pomembnih informacij, aktivno posežejo v komunikacijo s strankami in kupcu pošljejo lažno sporočilo o spremembi transakcijskega računa.

S tem preusmerijo plačevanje računov na svoje lažne bančne računeDo trenutka, ko v podjetju ugotovijo, da je nekaj narobe, nastane že ogromna škoda.

 
 

Za boljše razumevanje tovrstnih vdorov smo za vas pripravili anatomijo napada na ciljno podjetje. Oglejte si ga v spodnjem videu.

 
 
 
Ciljani-vdori-fullscreen.jpg

85 % vdorov tudi po več tednih še vedno ni odkritih.

 
 

Kaj lahko naredite?

 

Pred takšnimi nevarnostmi se težko zaščitite, v kolikor v podjetju nimate sprejete ustrezne varnostne politike in vzpostavljenih varnostnih sistemov za zaznavanje vdorov. Varnostni sistem vas mora obvestiti o nepravilnostih v vašem poslovnem omrežju.

 
 
60 % of podatkov je
ukradenih v nekaj
urah.

Pri Ciscu je vprašanje varnosti vedno na 1. mestu. Vsak dan po celem svetu spremljamo in obdelamo enormne količine informacij. Vse z namenom odkrivanja novih potencialnih nevarnosti. Dnevno na svetu tako odkrijemo kar 1,1 milijona novih groženj.

Če želite izvedeti več o potencialnih grožnjah, ki pretijo vašemu podjetju, vas vabimo, da se prijavite na prejem brezplačnega tedenskega poročila o trenutnem dogajanju v vašem poslovnem omrežju.

 

Ciljani vdori - resitev.jpg

Želite izvedeti več o nevarnostih, ki prežijo na vaše podjetje?

Za vas brezplačno izdelamo 5-dnevno poročilo o dogajanju v vašem poslovnem omrežju, ki bo razkrilo vse grožnje, ki pretijo na vas ta trenutek.