Piškotki

Naša spletna stran za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Uporabljamo naslednje piškotke:

1. Piškotki Google Analytics – Piškotek je naložen s strani Googla in nam omogoča analiziranje prometa spletne strani. Uporabljamo jih, da izboljšujemo uporabniško izkušnjo spletne strani.

2. Piškotki Crazy Egg – Piškotek je naložen s strani Crazy Egg in nam omogoča analiziranje interakcije uporabnikov na spletni strani. Uporabljamo jih, da izboljšujemo uporabniško izkušnjo spletne strani.

3. Piškotki družbenih omrežij – Piškotki naloženi s strani ponudnikov Facebook, Twitter, Instagram, Google+ in Pinterest. Piškotki pripomorejo k deljenju vsebin na vaših profilih na družbenih omrežjih.

Ime piškotka Izvor Potek Namen
_ga Google Analytics 2 leti Uporaba za ločevanje med uporabniki.
_utma Google Analytics 2 leti Uporabljen za sledenje števila obiskov s strani uporabnika in časovnico med prvim ter zadnjim obiskom.
_utmb Google Analytics 30 minut Uporabljen za določitev dolžine obiska in časa, kdaj se je seja začela.
_utmc Google Analytics Ob koncu seje Uporabljen za sledenje dolžine obiska.
_utmz Google Analytics 6 mesecev Uporabljen za sledenje poti in kanalov, preko katerih uporabnik zahaja na spletno stran, za sledenje ključnim besedam in za določanje lokacije, s katere dostopajo uporabniki na spletno stran.
_utmv Google Analytics 2 leti Uporabljen za določanje in analiziranje uporabniških segmentov.
is_returning Crazy Egg 5 let Uporaba za ločevanje med uporabniki.

Zaključek

Z vstopom na spletno mesto soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.


 

Ljubljana, 26. januar 2017