Zloraba_1_main_page.jpg
 

Zlorabe preko javnega Wi-Fi omrežja

Lokali, javne ustanove in druga mesta izven vaše pisarne so ene najbolj kritičnih točk vaše varnosti.

 

Nekriptirane javne Wi-Fi povezave

Eno največjih nevarnosti predstavljajo legitimne Wi-Fi povezave, ki za dostop do interneta ne zahtevajo gesla. Priznajmo si, vsi smo jih že uporabili, vendar ali smo se v tistem trenutku zavedali izpostavljenosti?

Ob tovrstnih povezavah so vsa vaša opravila javna in dostopna na vpogled vsem, ki so povezani preko iste povezave. Tako je! Neznanec z osnovnim znanjem zlorab vam lahko v tistem trenutku prebira vašo elektronsko pošto, poslovne dokumente in celo spremlja vašo spletno banko.

 
 
 
 

Lažne Wi-Fi povezave

Tovrstne zlorabe se najpogosteje pripetijo na frekventnih lokacijah (npr. letališča ali čakalnice). Morda ste opazili, da imajo takšne lokacije vedno na voljo veliko Wi-Fi povezav. Zelo veliko jih ima oznako kar "Free Wi-Fi". Bodite pozorni, saj so takšne povezave lahko lažne! Ustvarijo jih tatovi, ki želijo prestreči vaše podatke ter priti do vaših uporabniških računov in gesel.

 

Nevarnost prenosa zlonamernih programov

Ob povezavi na javno Wi-Fi omrežje lahko poslovni uporabniki ogrozite varnost celotnega podjetja. V tistem trenutku niste zaščiteni s požarnim zidom in varnostno politiko podjetja. Na vas prežijo vse spletne nevarnosti. Samo en napačen klik je potreben, da se bo na vaš računalnik naložila zlonamerna programska oprema, ki bo onemogočila njegovo normalno delovanje ali celo zaklenila dostop do dokumentov.

Prav tako obstaja velika nevarnost, da se zlonamerna koda razširi tudi na vse druge naprave povezane preko omrežja v vašem podjetju ter s tem ogrozi vaše poslovanje.

 
 
Zlorabe preko javnega Wi-Fi omrezja - fullscreen.jpg

Več kot 60 % ljudi zmotno misli, da je uporaba javnih Wi-Fi povezav varna.

 

Kaj lahko naredite?

 

Za začetek je pomembno že zavedanje vseh nevarnosti, ki prežijo na vas ob uporabi javnega Wi-Fi omrežja. Ob vsakoletnem povečanju uporabe interneta se tudi število vdorov in zlorab povečuje, zato ni odveč, če ste vselej na preži. Samo 1 napad je dovolj, da boste ob vaše dragocene podatke, čas in denar.

Naredite še korak več! Enostavna rešitev za vašo varnost na javnih mestih, se ponuja v obliki VPN povezave (virtualne privatne povezave). Tako bo vaša povezava kriptirana in nesledljiva, kljub uporabi javne internetne povezave.

 
 
Kar 2/3 vseh poslovnih
uporabnikov uporablja
nezavarovan direktni
dostop do interneta.

Za popolno varnost posameznikom in podjetjem priporočamo uporabo profesionalnih storitev. Zato smo pri Ciscu za dodatno zaščito vašega poslovanja pripravili rešitev v obliki Cisco Umbrella, ki z uporabo storitev v oblaku preprečuje vdor vseh zlonamernih programov in strežnikov.

Tako boste lahko na vseh javnih točkah poslovali brezskrbno, saj bo za vse nevšečnosti poskrbela Cisco Umbrella. Popolnoma brez obveznosti jo lahko 14 dni preizkušate povsem brezplačno.

 

Delavnica.jpg

Zaščitite poslovne podatke tudi, ko niste v pisarni

Prijavite se na 14-dnevni brezplačni preizkus storitve Cisco Umbrella, ki bo poskrbela za vašo varnost tudi v času, ko niste v pisarni.