Zloraba_1_main_page.jpg
 

Zlorabe preko javnega Wi-Fi omrežja

Lokali, javne ustanove in mesta izven vaše pisarne predstavljajo eno izmed kritičnih točk vaše varnosti.

 

Nekriptirane javne Wi-Fi povezave

Eno izmed največjih nevarnosti predstavljajo legitimne Wi-Fi povezave, ki za dostop do interneta ne zahtevajo gesla. Priznajmo si, vsi smo jih že uporabili, vendar ali ste se v tistem trenutku zavedali vaše izpostavljenosti?

Ob tovrstnih povezavah so vsa vaša opravila javna in dostopna na vpogled vsem, ki so povezani preko iste povezave. Tako je, neznanec vam lahko v tistem trenutku prebira vašo elektronsko pošto, poslovne dokumente in celo spremlja vašo spletno banko.

 
 
 
 

Lažne Wi-Fi povezave

Eno izmed najpogostejših lokacij za tovrstne zlorabe predstavljajo zelo frekventne lokacije kot so npr. letališča. Če ste pozorni, je na tovrstnih lokacijah vedno na voljo veliko Wi-Fi povezav. Največ med njimi z oznako "Free Wi-Fi ..." Bodite pozorni, saj so tovrstne povezave lahko lažne. Ustvarijo jih tatovi, ki ob uporabi povezave želijo prestreči podatke, ki jih pošiljate ter priti do podatkov vaših uporabniških računov in gesel.

 

Nevarnost prenosa zlonamernih programov

Ob povezavi na javno Wi-Fi omrežje lahko poslovni uporabniki ogrozite varnost celotnega podjetja. V tistem trenutku namreč niste zaščiteni s požarnim zidom in varnostno politiko podjetja, pri čemer na vas prežijo vse spletne nevarnosti. Samo en napačen klik je potreben, da se bo na vaš računalnik naložila zlonamerna programska oprema, ki bo onemogočila njegovo normalno delovanje ali celo zaklenila dostop do dokumentov.

Hkrati ob prihodu v podjetje obstaja velika nevarnost, da se zlonamerna koda razširi tudi na vse druge naprave povezane preko omrežja ter s tem ogrozi poslovanje celotnega podjetja.

 
 
Zlorabe preko javnega Wi-Fi omrezja - fullscreen.jpg

Več kot 60 % ljudi je mnenja, da je uporaba javnih Wi-Fi povezav varna.

 

Kaj lahko naredite?

 

Za začetek se začnite zavedati vseh nevarnosti, ki prežijo na vas ob uporabi javnega Wi-Fi omrežja. Ob vsakoletnem povečanju uporabe interneta se tudi število vdorov in zlorab povečuje, zato ni odveč, če ste vedno na preži. Samo 1 napad je dovolj, da boste ob vaše dragocene podatke, čas in denar.

Hkrati lahko naredite še korak več. Enostavna rešitev za vašo varnost na javnih mestih, se ponuja v obliki VPN povezave (virtualne privatne povezave). Tako bo vaša povezava kriptirana in nesledljiva, kljub uporabi javne internetne povezave.

 
 
Kar 2/3 vseh poslovnih
uporabnikov uporablja
nezavarovan direktni
dostop do interneta.

Za popolno varnost pa posameznikom in podjetjem priporočamo uporabo profesionalnih storitev. Zato smo pri Ciscu za dodatno zaščito vašega poslovanja pripravili rešitev v obliki Cisco Umbrella, ki z uporabo storitev v oblaku preprečuje vdor vseh zlonamernih programov in strežnikov.

Tako boste lahko na vseh javnih točkah poslovali brezskrbno, saj bo za vse nevšečnosti poskrbela Cisco Umbrella. V okviru te spletne strani jo lahko 14 dni preizkušate brezplačno.

 

Delavnica.jpg

Zaščitite poslovne podatke izven vaše pisarne oz. kjerkoli že ste

S prijavo na 14-dnevni brezplačni preizkus vam bomo omogočili, da preizkusite Cisco Umbrella, ki bo poskrbela za vašo varnost tudi v času, ko se nahajate izven vaše pisarne.